INTREBARI FRECVENTE

Care sunt documentele de care am nevoie pentru a obtine o a doua opinie medicala?

Istoricul medical complet (Investigatii de laborator, rapoarte studii imagistice, fise consultatii anterioare) in format electronic, astfel incat sa puteti incarca si trimite fisierele.

Diagnosticul anatomo-patologic.

Profilul molecular al tumorii daca exista

Informatii medicale suplimentare, cum ar fi descriere si durata simptom, co-morbiditati, tratamente anterioare, tip de chirurgie efectuat, radioterapie, medicatia actuala, dozaj, si orice alte informatii pertinente. 

Imi este jena sa-i spun medicului meu ca doresc o a doua opinie. Nu este cererea unei a doua opinii jignitoare la adresa medicului meu curant ?

Deloc. De fapt, opusul este adevarat. Majoritatea medicilor considera colaborarea cu alti specialisti, mai ales in situatii complexe, foarte utila. Dr. Paul si specialistii Onconsult au primit un raspuns foarte cald de la comunitatea medicala din Romania. Medicii aprecieaza accesul la expertiza in domeniul lor de practica si de asemenea accesul la informatii in privinta protocoalelor de diagnosticare si tratamente inovatoare care ar putea sa nu fie disponibile in comunitatea lor locala. 

O ruda de-a mea este bolnava, pot cere o consultatie in numele ei ?

Da, cu acordul in scris al pacientului, puteti solicita un raport de second opinion in numele oricaruia dintre membrii familiei dumneavoastra.

Cum lucreaza Onconsult cu medicul curant ?

Onconsult impartaseste concluziile expertului cu pacientul si numai cu pacientul. Onconsult va impartasi raportul de a doua opinie direct medicului curant numai daca este autorizat in acest sens de catre pacient. Scopul nostru este de a oferi informatii utile astfel incat pacientul si medicul sau curant sa poata lua decizii impreuna in ceea ce priveste tratamentul.

Ce urmeaza dupa primirea celei de a doua opinii?

Ce va urma va depinde de recomandarile primite, daca cea de a doua opinie corespunde primei opinii sau nu. In cazul in care exista un dezacord, analizati argumentele pro si contra ale fiecarei abordari. Evaluati avantajele si dezavantajele, discutati cu cei doi medici, cu o ruda sau prieten a caror parere o apreciati. Luati in considerare optiunile si acreditarile fiecarui medic. Este adesea foarte util sa ii rugati pe cei doi medici sa discute unul cu altul pentru a vedea daca pot ajunge la un acord. O discutie deschisa si sincera prezentand cele doua opinii, v-ar putea ajuta sa luati decizia finala. Dar daca simtiti ca inca nu aveti suficiente informatii pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza, obtineti o a treia opinie de la un alt specialist, rugandu-l sa revada primele doua avize.

 

Pot sa ma bazez exclusiv pe raportul Onconsult pentru a decide urmatorii pasi in tratamentul meu ?

Nu. Raportul Onconsult este menit doar ca o a doua opinie bazata exclusiv pe imagini si informatii pe care ni le furnizati. Specialistul Onconsult nu va va examina fizic si prin urmare, nici tratamentul nu poate sa fie bazat numai pe raportul Onconsult. Este important ca raportul Onconsult sa fie prezentat medicului dumneavoastra curant care, impreuna cu dumneavoastra, va stabili protocolul terapeutic optim si va decide in ce masura si in ce mod va pune in practica informatiile obtinute de la specialistul Onconsult.

Este obligatoriu sa urmez recomandarile celei de-a doua opinii?

Nu. Pacientii raman in control deplin in luarea deciziilor lor medicale. Informatiile pe care le primesc de la specialistii Onconsult au scopul de a ajuta pacientul impreuna cu medicul local sa ia decizii cu incredere in privinta diagnosticului si / sau planului de tratament. Dar numai pacientul poate decide sa impartaseasca raportul primit de la Onconsult cu medicul sau curant sau sa urmeze recomandarile celei de-a doua opinii. 

De ce tip de echipament am nevoie pentru consultatia prin videoconferinta ?

Platforma noastra de videoconferinta este super usor de utilizat avand minime cerinte de sistem.

Pentru a avea o videoconferinta de succes, utilizatorii trebuie să aiba:

Mac sau PC cu camera si microfon

Conexiune la internet cu viteze de download si upload de cel putin 350 KB/s

Google Chrome sau Mozilla Firefox (de preferat cele mai recente versiuni)

Javascript trebuie sa fie activat (aceasta este activata in mod automat, dar e posibil in unele cazuri sa primiti un anunt ca trebuie sa-l activati)

Si un zambet frumos 🙂

Pin It on Pinterest

Share This